۱۳۹۵ شهریور ۷, یکشنبه
رابطه دروغگوئی و دموکراسی
محمدخاکساری بازرس شورای مرکزی وکانون صنفی یکی از موسسان کانون ومدیر مسئول صاحب امتیازقلم هفته نامه توقيف شده قلم معلم:
"بخشی از مقاله رابطه دروغگو یی و دموکراسی"
" . دموکراسی در جامعهای که دروغگوئی و پنهانکاری گسترده است امکان پذیر نیست. دروغ و ریا، پنهانکاری و رمز و راز در شرایط حکومت ترس و بیاعتمادی نهادینه میشود و نشانه جامعهای خودکامه و استبدادی است.
دروغگوئی و ریا در جامعه به احتمال بسیار مربوط به نژاد، قومیت و ژن نیست. تا آنجا که میدانیم شاهدی وجود ندارد که دروغگوئی را اشخاص به ارث ببرند و یا خاص جامعه مشخصی باشد که مردمانش از آغاز دروغگو متولد شده باشند! دروغگوئی اکتسابی است. مردم در هر جامعهای در موقعیتهای خاصی دروغ میگویند و به سبب قرار گرفتن درشرائط اجتماعی و روابط خاصی به دروغگوئی عادت میکنند. بنابر این مسئلهای که باید موضوع جستار ما باشد این است که معمولا آدمها در چگونه جوامعی و در چه رابطه هائی و در کدام شرایط دروغ میگویند؟ و چرا در برخی جوامع دروغگوئی و ریا نهادینه میشود؟
میدانیم که بیش از هر عامل دیگری حضور ترس و بی اعتمادی در روابط بین فردی و اجتمائی است که افراد را وادار به پنهانکاری، دروغ و ریا میکند و اگر در جامعهای ترس و وحشت، بی اعتمادی و ناامنی نهادینه شود دروغ و ریا راحتترین ابزار برای کسب منافع فردی و گروهی، رسیدن به و یا ماندن در قدرت، تجاوز و ریاکاری و مطمئنترین سلاح برای تنازع بقا شناخته خواهدشد."
Www.mohmmadsanati. net
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر