موضوع: تعداد اعضای هیات مدیره برای یک تشکل صنفی 👉👉
با سلام به همکاران فرهنگی، یکی از مسائلی که در روند تصمیم سازی در تشکل های صنفی نقش مهمی ایفا می کند، موضوع«تعداد اعضای هیات مدیره» است . در روند کارمدیریت «کیفیت و کمیت» باید مناسب و هماهنگ باشند.مطابق قانون تشکل های غیر دولتی وزارت کشور، نباید تعداد اعضای هیات مدیره یک تشکل صنفی از 7 نفر کمتر باشد. از طرف دیگر همچنین تعداد اعضای هیات مدیره نباید زوج باشد. دلیل و بنیان عقلی و فلسفی این دو موضوع بر می گردد به کیفی سازی جهت گیری ها و رای گیری های آینده و پیش روی آن تشکل صنفی. به این معنی که اگر تعداد اعضای هیئت مدیره کانون ها و تشکل های صنفی کمتر از ۷ نفر باشد، اصل «تنوع آراء» کم رنگ و خدشه دار می گردد. همچنین اگر تعداد اعضا، عددی «زوج» باشد، عدد نام برده تقسیم پذیر بر ۲ بوده و در مواردی آراءمساوی می گردد و در چنین شرایطی تصمیم سازی ها در چنین هیات مدیره زوجی ای به بن بست بر می خورد.یادم هست در زمانی که هیات موسس کانون صنفی معلمان می خواست از وزرات کشور مجوز بگیرد. تعداداعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان را 15 نفر مشخص کرده بودیم اما مسئول وزارت کشور اصرار داشت که اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان 7 نفر باشند. اما خوشبختانه اعضاء هیات موسس کانون زیر بار نرفتند.علت آن هم این بود که در جلسات هیات موسس، با اعضاء موسس بر روی موضوع «تعداد اعضای هیات مدیره»، بارها بحث وگفتگو کرده بودیم. به چند دلیل مهم که در پی به آن اشاره می کنم، در هیات موسس کانون صنفی معلمان، تعداد اعضاء هیات مدیره را «پانزده (۱۵) نفر» انتخاب کردیم: یکی اینکه در کشور های توسعه نیافته حاکمیت تلاش می کند در تشکل های صنفی نفوذ کند و اگر تعداد هیات مدیره 7 نفر باشد کافی است 3 یا 4 نفر از اعضاء هیات مدیره را بخرد یا اصلا طرفداران خودش را در هیات مدیره بفرستد و به راحتی هیات مدیره کانون صنفی را از اکثریت بیندازد.
دلیل دوم اینکه چون کانون صنفی معلمان دراساسنامه «تشکلی کشوری» بود، تلاش بر این بود که حداقل 15 نفر هیات مدیره داشته باشد تا با داشتن اعضاء بیشتر بتواند طیف گسترده تری از افکار و اندیشه های معلمان ازشهرها و شهرستان های مختلف کشور را درپیش زمینه تصمیم سازی های خود داشته باشد. دلیل سوم اینکه در یک هیات مدیره هفت (۷) نفره، احتمال اینکه 3 تا 4 نفر ازاعضاء هیات مدیره کانون از طرف نیروی های امنیتی و حراستی وزارت خانه تهدید شوند و به راحتی تصمیمات بنیادین یک کانون صنفی را بنا به میل ایشان تغییر دهند و به طور کل تشکل صنفی را از اهداف خود دور کنند، بسیار بیشتر بود. در چنین شرایط اسفناکی، کانون صنفی معلمان تبدیل به یک تشکل فرمایشی خواهد شد.همکاران گرامی، «اهمیت کمی و کیفی» احترام به موارد فوق را از نزدیک طی ۱۷ سال فعالیت صنفی خود در شورای هماهنگی تشکل صنفی فرهنگیان ایران مشاهده کردم. اما متاسفانه در جلسه اخیر شورای هماهنگی فرهنگیان در ایران در مورخه 11 شهریور 96در بجنورد، آقایان در مصوبه غیرقانونی،غیر اساسنامه ای و غیر منصفانه خود، تعداد اعضاء شورای مرکزی را از 15 نفر به 7 نفر تقلیل دادند. لذا با توجه اینکه کشور ما ایران ۳1 استان دارد و نیز شورای هماهنگی فرهنگیان ایران حدود ۳۲ تشکل عضو دارد، تقلیل دادن خودسرانه «تعداد اعضاء هیئت مدیره» ازپانزده (۱۵) نفر به هفت (۷) نفر، در «برگیرندگی» وجهان شمولی جامعه معلمان ایران را از هیات مدیره با تخلف شروع به کار نموده کنونی،سلب کرده است. به امید تغییر و به امید اینکه فرهنگیان ایران پیش از اینکه انتظار برآورده شدن حقوق خود از حاکمیت و مسئولان راداشته باشند، با حضور و پیگیری و سوال زنی های پیگیرشان، پیش از هر چیز و بیش از هر چیز، کانون های صنفی، سندیکایی و تشکل های صنفی فرهنگیان شهر و استان و کشور خود را کنترل نمایند.
به امید آن روز
محمد خاکساری
بازرس سابق شورای مرکزی تشکل های صنفی فرهنگیان
21 شهریور 96
۱۳۹۶ شهریور ۲۱, سهشنبه
"تعداد اعضای هیات مدیره برای یک تشکل"
۱۳۹۶ شهریور ۱۸, شنبه
ماده 12و 13 اساسنامه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
پیام های فعالان صنفی فرهنگیان ایران:
سلام همکاران:
ماده 12 و 13 اساسنامه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
طبق این دو ماده مصوبات جلسه شورای هماهنگی در 11شهریور 96 در بجنورد خراسان شمالی معتبر نیست
لطفا همکاران نظرات خود را در این مورد بدهند.
ماده 12
مجمع عمومی فوق العاده با رعایت تشریفات (ارسال دعوتنامه ) با شرایط زیر تشکیل خواهد شد:
با درخواست شورای مرکزی یا بازرس(بازرسان)
با درخواست یک سوم از اعضاء پنج تشکل عضو
تبصره 1 : دعوت برای مجمع عمومی فوق العاده کتبی بوده و حداقل تا دو هفته قبل از تشکیل آن به اطلاع اعضاء خواهد رسید .
تبصره 2 : مجمع عمومی فوق العاده جهت رسمیت همان شرایط مجمع عمومی عادی را خواهد داشت .
تبصره 3 : تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده با حداقل دو سوم آرای موافق از تعداد حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.
ماده 13
وظایف مجمع عمومی فوق العاده :
تصویب تغییرات در مفاد اساسنامه
بررسی و تصویب انحلال شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران
عزل عضو یا اعضای شورای مرکزی
تبصره : عزل شورای مرکزی باید با اطلاع و موافقت وزارت کشور در دستور کار مجمع قرار گیرد.
محمد خاکساری
بازرس سابق شورای مرکزی تشکل های صنفی فرهنگیان
18شهریور 96
۱۳۹۶ شهریور ۱۷, جمعه
"اشکالات حقوقی بر مصوبات جلسه 11شهریور شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان بجنورد"
محمد خاکساری:
سلام همکاران:
"اشکالات حقوقی بر مصوبات جلسه 11شهریور شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان در بجنورد"👉👉
در تاریخ 16شهریور 96گزارش جلسه
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در یکی از گروه های تلگرام فرهنگیان منتشر شد. اشکالات حقوقی طبق اساسنامه شورای هماهنگی بر مصوبات این جلسه وارد است. اینجانب به عنوان بازرس سابق شورای مرکزی که مدت 10سال بازرس شورای مرکزی شورای هماهنگی فرهنگیان بوده ام
اشکالات زیر را طبق اساسنامه شورای هماهنگی فرهنگیان بر مصوبات جلسه 11 شهریور شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در بجنورد وارد
می دانم. بنده بارها اساسنامه خدمت اعضای شورای مرکزی ارسال کرده ام. از دلسوزان و پیش کسوتان شورای هماهنگی تقاضا دارم اساسنامه را به دقت بخوانند. و با حقوق دانایان که در امر نهاد های غیر دولتی تخصص دارند. مشورت کنند.
اشکالات وارده
1-طبق ماده 13
اساسنامه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان تغییرات در اساسنامه و هیات مدیره در جلسه مجمع عمومی فوق العاده انجام می شود. نه جلسه مجمع عمومی عادی, در تبصره 3 ماده 12 تاکید شده است تشکیل مجمع عمومی فوق العاده که تغییرات اساسنامه شورای هماهنگی انجام می گیرد با احتساب دو سوم اعضا رسمیت دارد جلسه 11شهریور 96 شورای هماهنگی حدنصاب لازم را برای مجمع فوق العاده شورای هماهنگی نداشته است.
2- طبق بیانیه های قبل شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران اعضای شورای هماهنگی 32عضو دارد
برای رسمیت جلسه مجمع عمومی عادی در جلسه اول نیاز نصف بعلاوه یک یعنی
شرکت 17تشکل عضو شورای هماهنگی تشکل های های صنفی فرهنگیان صنفی فرهنگیان ایران لازم است. با توجه به گزارش جلسه 11شهریور 96 شورای هماهنگی و اعضای کار گروه ها حدود 14تشکل صنفی فرهنگیان در جلسه 11شهریور بجنورد شرکت کرده اند به همین دلیل جلسه رسمیت نداشته است,. اگر دو تشکل مریوان وسقز که شعبه انجمن صنفی فرهنگیان کردستان هستند, از آن کسر کنیم به 12،تشکل می رسد چون خود هیات مدیره اصلی انجمن صنفی کردستان که در سنندج است. در این جلسه غایب بوده اند.
3- طبق تبصره یک ماده 12اساسنامه شوای هماهنگی, ریاست شورای مرکزی که کانون معلمان همدان بوده است بایستی دو هفته قبل
تلفنی یا کتبی به تمام اعضای شورای هماهنگی اطلاع رسانی می کرده است. از9 اعضای شورای مرکزی شورای هماهنگی
1-شیراز
2-کردستان(سنندج)
-3یزد
-4کرمانشاه
یعنی 4 عضو اصلی شورای مرکزی درآن در جلسه بجنورد غایب بوده اند.
در پیام قبل خدمت همکاران عرض کردم
که تشکیل جلسه 11شهریور بجنورد یک قدم به جلو برای شورای هماهنگی فرهنگیان بوده است. اگر قرار است تغییرات در اساسنامه انجام گیرد. طبق اساسنامه انجام گیرد.
تذکر :👉👉
برای مطالعه اساسنامه و آیین نامه اجرایی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان می توانید به وبلاگ زیر مراجعه کنید
وبلاگ تاریخچه تشکل های صنفی فرهنگیان
tts902.blogsky. com
بازرس سابق شورای مرکزی
تشکل های صنفی فرهنگیان
محمد خاکساری
17شهریور 96
۱۳۹۶ شهریور ۱۶, پنجشنبه
"جلسه شورای هماهنگی تشکل های صنغی فرهنگیان ایران پس از 834روز تشکیل شد"
سلام همکاران :
جلسه شورای هماهنگی تشکل صنفی فرهنگیان ایران پس از 834 روز
تشکیل شد. "👉
خبر تشکیل جلسه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در یکی از گروه های تلگرام فرهنگیان ایران در بحنورد خراسان شمالی همراه با عکس دسته جمعی منتشر شد. پس ازحدود, 834 روز در نهایت کانون معلمان همدان ریاست شورای مرکزی رضایت داد که جلسه شورای هماهنگی در بجنورد, تشکیل شود. طبق ماده 10اساسنامه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران مجمع دوبار در سال اسفند و مرداد
باید بر گزار کند.همچنین طبق تبصره 5 ماده 15اساسنامه شورای هماهنگی فرهنگیان ایران جلسات شورای مرکزی هر دو ماه یکبار باید تشکیل شودکه تشکیل نشده است.
در دوران خفقان احمدی نژاد هم مدت 834روز بر گزار نشدن جلسه شورای هماهنگی فرهنگیان ایران این مدت طولانی به تاخیر نیافتاده بود. متاسفانه کانون معلمان همدان طی این مدت که جلسه شورای هماهنگی تشکیل نشده بود. هیچ دلیل قانع کننده ای برای تشکیل نشدن جلسه شورای هماهنگی به اعضا نداد. فقط بهانه می آورد
"ما آماده برگزاری جلسه شورای هماهنگی فرهنگیان هستیم". ولی اقدام عملی برای تشکیل جلسه انجام نمی داد. طی مدت حدود, 834روز, جلسه شورای مرکزی هم تشکیل نشد. کانون همدان با همکاری گروه متخلفان اساسنامه هیات مدیره سابق کانون صنفی معلمان هر منتقد شورای هماهنگی را
"تفرقه افکن و مخالف شورای هماهنگی "
برچسب می زدند. متاسفانه گروه ذکر شده "ژست اصلاح طلبی "داشتند.
تلقی بنده به عنوان بازرس سابق شورای مرکزی شورای هماهنگی این است. کانون معلمان همدان تحت"فشار امنیتی" بوده است. در خبر های مجازی آمده بود یکی از اعضای هیات مدیره کانون معلمان همدان بازداشت و حکم یک سال تعزیری با احتساب 5 سال تعلیقی از طرف دادگاه انقلاب داده شده است. ولی متاسفانه کانون همدان به اعضا و بنده بازرس سابق شورای مرکزی مشکل را اعلام نکرد تا اعضای شورا برای این مشکل راه حلی پیدا کنند. به اعتقاد من کانون همدان می توانست طی مدت 834روز گذشته استعفا دهد. تا
نایب رییس شورای مرکزی که کانون مستقل فرهنگیان تبریز بود جایگزین شود. و جلسات شورای مرکزی برگزار شود و کانون همدان از زیر فشار امنیتی خارج شود. البته جلسات شورای هماهنگی با افراد گزینشی کانون همدان در فضای مجازی گروه تلگرام تشکیل می شد و بیانیه صادر می کرد.
جمع بندی بنده این است به هرحال تشکیل مجمع عمومی شورا ی هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان یک قدم به جلو است. هنوز گزارش یا بیانیه جلسه بیرون نیامده است.
چون روال جلسات مجمع شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران طی 16 گذشته این بوده است. که "بیانیه یا گزارش" جلسه را بیرون می داده است. بنده دستی دور بر آتش دارم. وظیفه خود به عنوان یکی از اعضای شورای هماهنگی پیشنهادات خود را می دهم .
"صلاح مصلحت خویش خسروان دانند"
به امید موفقیت شورای هماهنگی
بازرس سابق شورای مرکزی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
محمد خاکساری
16 شهریور 96