۱۳۹۶ آبان ۱۹, جمعه
کاهش مشارکت در کانون صنفی معلمان
موضوع: «کاهش مشارکت در کانون صنفی معلمان»
سلام همکاران فرهنگی، کانون صنفی معلمان از زمان تاسیس در سال 78 فراز و نشیب های بسیاری داشته است. نقطه عطف کانون صنفی معلمان سال 85 در تجمعات معلمان روبروی مجلس بود و نقطه نزول آن در سال 86 بود با اشتباه استراتژیک برخی از اعضای هیات مدیره برای ورود به قدرت گیری سیاسی و کاندید مجلس هشتم شدن. همچنین بعد از آن با ورود آقایان به کار تجاری، ریزش اعضا در کانون صنفی معلمان شروع شد. ورود به قدرت سیاسی برای تشکل های صنفی مانند «سم مهلک» می ماند! چراکه معلمان احساس خواهند کرد که «مصرف شده اند». به عبارتی احساس شکست در درون خود خواهند کرد وقتی می بینند که «پله مفت و مجانی» شده بودند اند برای کسانی که از همان ابتدا هوس منصب گرفتن داشتند.
از سوی دیگر در دوران خفقان احمدی نژاد فعالیت اکثر تشکل های صنفی فرهنگیان کم و بیش کاهش یافت تا اینکه در بهمن و اسفند سال 93 بار دیگر فرهنگیان به طور خود جوش تجمعات خود را آغاز کردند. اما متاسفانه از اردیبهشت 94 که کانون صنفی معلمان رسما با بیانیه ها وارد تجمعات می شود کاهش مشارکت فرهنگیان را مشاهده می کنیم. واقعه دیگر اینکه با وجود اینکه کانون صنفی معلمان در فضای مجازی تبلیغات فراوان می کند ولی کاهش چشمگیری را در مجمع عمومی کانون صنفی معلمان پس از 10 سال در 27 مهر ماه 95 مشاهده کردیم.
در آن مجمع که آقایان حتی اجازه قرائت گزارش اینجانب [https://works.bepress.com/Mohammad-Khaksari/11/] به عنوان بازرس وقت کانون صنفی معلمان را ندادند! تعداد رای دهندگان حاضر تنها و تنها 190 نفر بود! مدرک آن در صورت جلسه مجمع عمومی 27 مهر ماه سال 95 موجود است شرکت کنندگان حدود 200 نفر بودند واجدین شرایط رای دادن حدود 190 بودند. بهتر است آقایان از خود بپرسند که چرا درحالیکه آمار شاغلین و بازنشستگان سه استان شهر تهران، شهرستانهای استان تهران و استان البرز، روی هم رفته حدود 250 هزار نفر است، چرا آقایان رای شان به ۲۰۰ نفر هم نرسیده است؟! همکاران فعال صنفی توجه کنند که نسبت ریاضی 200 نفر به 250 هزار نفر، عدد ۰.۰۰۰۸ را حدودا حاصل می کند. نسبت هشت ده هزارم. یعنی از هر ۱۰۰۰۰ معلم تنها ۸ معلم در جلسه مجمع عمومی شرکت کردند. هشت نفری که خود آقایان متخلف بهتر می دادند که ۵ نفر از آنها به احتمال زیاد به خاطر منافعی که در شرکت تجاری و پروژه ها و لابیگری های ایشان داشتند، در مجمع حاضر شدند.
فعالان صنفی دلایل متعددی را برای این کاهش مشارکت در کانون صنفی معلمان مطرح می کنند. از آن جمله:
۱. هزینه های اجتماعی کانون
۲. ارتباط فیزیکی با بدنه
۳. ارتباط معنوی با بدنه
۴. فضای امنیتی
۵. اطلاع رسانی
۶. ورود به قدرت سیاسی و تجاری
۷. چند شغلگی معلمان
در پایان نظر شخصی اینجانب به عنوان یکی از موسسین کانون صنفی معلمان: من اعتقاد دارم که تمام موارد فوق تاثیر گذار بوده اند ولی بیش از همه موارد تلاش برخی اعضای هیات مدیره سابق برای ورود به قدرت سیاسی و تجاری، به اشتیاق معلمان برای مشارکت در فعالیت ها صدمه زده است. دیگر اینکه کانون صنفی معلمان احترام لازم را به پیش کسوتان خود ادا نکرده است و در پاسخ گویی به تخلفات صنفی پاسخ گویی لازم را از خود نشان نداده است.
پیشنهاد اینجانب این است که پیشکسوتان کانون صنفی معلمان «نقد درون سازمانی و برون سازمانی» انجام دهند و در کار «بازرسی فعالیت های جاری» کانون فعالیت فعال داشته باشند. همچنین کانون نیازمند است که میدان به جوانان بدهد. متاسفانه بعد از انتخابات مجمع عمومی 27 مهرماه 95 بیش از نیمی از هیات مدیره و اعضاء علی البدل بازنشسته هستند که خود این امر هم خلاف تبصره 7 ماده 15 اساسنامه کانون صنفی معلمان است. در آخر اینکه هم اکنون هیچ کدام از موسسین اولیه کانون صنفی معلمان، هیچ نقشی در کانون صنفی معلمان ندارند.
به امید تغییر
محمّد خاکساری
مدیر مسئول و صاحب امتیاز هفته نامه قلم معلّم
و یکی از موسسین کانون صنفی معلمان
۱۹ آبان ۱۳۹۶
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر