۱۳۹۵ آذر ۷, یکشنبه
" گروه های شناسنامه دار و گروه های بی شناسنامه"
محمد خاکساری:
سلام همکاران:
" گروه های شناسنامه دار و گروه های بدون شناسنامه"
در کشورهایی که "جریان آزاد اطلاعات " وجود ندارد. برخی از گروه ها از دولت "مجوز فعالیت"می گیرند. برخی از گروه هاکه نمی خواهند "ماهیت "آنها مشخص شود. از دولت "مجوز فعالیت " نمی گیرند.
1- موافقین گروه شناسنامه دار:👉
این گروه اعتقاد دارند.
اگر گروه شناسنامه دار باشد .یعنی "مجوز قانونی" بگیرد ،اعضا بیشتر اعتماد می کنند وجذب تشکل می شوند. اعضای هیات مدیره تشکل برای اعضا مشخص می شود. هزینه کمتریبر تشکل تحمیل می شود.
2- مخالفین گروه شناسنامه دار:👉
این گروه اعتقاد دارند.نیازی به گرفتن "مجوز قانونی"از دولت نیست. طبق ماده" 26 و 27قانون اساسی" حق دارند، در چارچوب قانون فعالیت کنند. اگر تخلف کردند.در دادگاه صالحه با نظر "هیات منصفه" و وکیل مستقل تشکل از خود دفاع کند. آنهامی گویند:"گرفتن مجوزتشکل از دولت در تفسیر های حقوقی وزارت کشور و وزارت کار گرفتار می شوند،" هر دولتی که سر کار بیاید تفسیر خود را از قانون احزاب می کند.و موانعی بر سر راه تشکل بوجود می آورد.
نتیجه گیری:
پیشنهاد من این است. روشی که در برخی کشور هایی که "جریان آزاد"وجود دارد عمل شود. تشکلی از هر شغل یا حرفه ای که می خواهد فعالیت کند. 30 نفر از از آن شغل نامه ای را امضا کنند. و به اداره مربوطه دهند. و فعالیت کنند. مانند :"ثبت شرکت ها"بطور مثال معلمان ابتدایی می خواهند مجوز فعالیت صنفی یا آموزشی بگیرند ،30 نفر از همکاران ابتدایی تقاضا تاسیس را امضا کنند. سپس مجوز فعالیت از اداره مربوطه بگیرند. اگر تخلفی از تشکل صورت گرفت .در دادگاه صالحه بررسی گردد.ممکن است.برخی همکارمان سوال کنند.در شرایطی کنونی طرح بالا غیر ممکن است. پس چه باید کرد؟
فکر می کنم ابتدا همکاران تقاضاتاسیس تشکل را از وزارت کشور تقاضا کنند. اگر کمسیون ماده 10 احزاب و وزارت کشور"سنگ اندازی "کرد. و مجوز مربوطه را نداد.تشکل با اعضای موسس فعالیت کنند. و هزینه های آن را تقبل کنند.بعضا در گروه های مجازی مشاهده می کنم . تحت عنوان"کنشگران صنفی ،گروهی از بازنشستگان، ..."مشابه این گروه هافعالیت می کنند. با شناختی که بنده از همکاران دارم. کمتر جذب این گروه ها می شوند.اگر برخی همکاران نمی خواهند مجوز فعالیت بگیرند. حداقل اعضای موسس گروه خود را معرفی کنند . اگر هزینه ای هم دارد. تقبل کنند. مانند برخی از گروه های کارگری که اعتقاد دارند.
طبق ماده "26 و 27 قانون اساسی" فعالیت می کنند. و نیازی به مجوز ندارند. مرتب اعضای این تشکل به "زندان می روند و آزاد
می شوند." زیر بار مجوز فعالیت
نمی روند.وزرات کار به این گروه کارگری میگوید:"بیابید تقاضا مجوز فعالیت بدهید موافقت می کنیم" قبول نمی کنند. همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند.ولی اعضای هیات مدیره این گروه کارگری مشخص و شناخته شده برای کارگران هستند.حتی اگر تشکل بخواهد "زیر زمینی فعالیت "کند.
اعضای موسس باید مشخص باشد.
محمد خاکساری
یکی از موسسین کانون صنفی معلمان
7 آبان 95
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر