۱۳۹۶ دی ۸, جمعه
حماقت جمعی آگاهانه
۱۳۹۶ دی ۴, دوشنبه
مدارس غیر انتفاعی اکثر انتفاعی هستند
۱۳۹۶ دی ۱, جمعه
تخلف وزرات کشور با استانی کردنتشکل های فرهنگیان
۱۳۹۶ آذر ۲۵, شنبه
چه کسی بر نمایندگان مجلس و اصل 56 قانون اساسی نظارت می کند ؟
چرا بودجه فرهنگی داریم ولی بی فرهنگیم
۱۳۹۶ آذر ۱۱, شنبه
بیانیه کانون صنفی فرهنگیان کردستان در مورد شورای هماهنگی
پلمپ کردن کانون صنفی فرهنگیان قزوین
۱۳۹۶ آذر ۱, چهارشنبه
باهم باشیم تا موفق تا موفق شویم
۱۳۹۶ آبان ۲۵, پنجشنبه
تسلیت به بازماندگان زلزله کرمانشاه و حلبچه
۱۳۹۶ آبان ۱۹, جمعه
کاهش مشارکت در کانون صنفی معلمان
۱۳۹۶ آبان ۷, یکشنبه
نقدی بر مقاله عدم همراهی اکثریت جامعه فرهنگیان در کنش های مدنی
۱۳۹۶ مهر ۱۴, جمعه
"ارزیابی تجمع روز جهانی معلم در ایران"
موضوع: «ارزیابی تجمع روز جهانی معلم در ایران»
سلام همکاران فرهنگی، پس از هر تجمع اعتراضی جهت سطح ارتقا اعتراضات در تجمعات بعدی تشکل های صنفی فرهنگیان باید آن تجمع را تحلیل و ارزیابی کنند. نکات «مثبت و منفی» تجمع را مورد بررسی قرار دهند و با توجه به ارزیابی مورد نظر به رهنمودهای جدیدی برای تجمعات آینده راه پیدا کنند.
نکات مثبت تجمع روز جهانی معلم
۱. تجمع روز جهانی معلم گسترش کشوری داشته است: بنا به گزارش های رسیده در 20 استان کشور تجمع برگزار شده است.
۲. تجمع با «هدف مشخص» انجام شد. هدف تجمع فرهنگیان در شعار «بودجه عادلانه» متبلور بوده است.
۳. شعارها بصورت پلاکارد و شعارهای متحد در سراسر کشور در دسترس همکاران قرار گرفت و اکثر شعارهای تجمع، صنفی بوده است.
۴. تجمع روز جهانی معلم، رنگ چنگ اندازی برای دستیابی به قدرت سیاسی نداشته است. همکاران فرهنگی به این جمع بندی رسیده اند دیگر پیاده نظام «جناح های سیاسی حاکمیت» نیستند.
۵. در تجمعات به همکارانی که میخواهند اعتراضات صنفی را برای رسیدن به قدرت سیاسی و ورود به ساختار حاکمیت، به نوعی «پل عبور» خویش قرار دهند، اجازه «فرصت طلبی» داده نشده است.
۶. نیروی امنیتی و حراست های اداره آموزش و پرورش، مجبور به عقب نشینی شدند. چون با «اراده محکم» همکاران و بازنشستگان روبرو شدند.
۷. تجمع روز جهانی معلم، در خانه اصلی معلمان یعنی ادارات آموزش و پرورش انجام گرفت و از آن می توان «درس گرفت». بهتر است تجمعات فرهنگیان در بسیاری از موارد، در جلوی ادارات اموزش و پرورش انجام گیرد. نخستین تاثیر آن این است که ارباب رجوع و همکارانی که به ادارات آموزش و پرورش مراجعه می کنند از نزدیک تجمع فرهنگیان را خواهند دید.
نکات منفی تجمع
۱. متاسفانه هنوز «ترس و نامیدی» در بین فرهنگیان دیده می شود و کمتر در تجمعات حضور فیزیکی دارند.
۲. استفاده مناسب از رسانه های خارجی برای اطلاع رسانی تجمع روز جهانی معلم انجام نشد.
۳. فعالان صنفی شهرستان ها با رسانه ها مصاحبه نکردند یا کم کردند و اینکه مقالات چندانی در نشریات ننوشتند.
۴. شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان در نشست ۱۱ شهریور ۹۶ بجنورد از تمام تشکل ها دعوت نکرد. لذا اطلاع رسانی جامع و کافی انجام نگرفت.
۵. کانون صنفی معلمان در تهران هنوز نتوانسته است «اعتماد لازم» را از فرهنگیان کسب کند. در تهران تعداد حدود 500 نفر از همکاران، از دو تشکل تهران و البرز شرکت کردند که در مقایسه با تعداد فرهنگیان کل این استان ها متاسفانه تعداد قابل توجهی نیست. لازم است کانون تهران از گذشته خود که تعدادی از هیات مدیره سابق اش وارد قدرت سیاسی شدند، انتقاد کند.
۶. متاسفانه آقایان تجاری سیاسی، اکثر فعالان پیشکسوت را از خود رنجانده اند و به جای انتقاد از عملکرد گذشته خود و متحدانشان، به شدت در کار برچسب زدن به پیشکسوتان کانون صنفی معلمان کوشش کرده و می کنند.
جمع بندی
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران از نشست دوم خود در ۲۷ اردیبهشت ۸۱ در اصفهان، موضوع «روز جهانی معلم» برابر با 5 اکتبر و ۱۳ مهر ماه را در دستور کار خود قرار داد. پس به هر سو، تجمع فرهنگیان در روز جهانی معلم «یک قدم به جلو» است. قدمی ارزشمند که شورای هماهنگی با تشخیص «زمان و مکان» مناسب برای تجمعات بعدی خود می تواند از آن استفاده کند و پیگیر مستمر «بهبود» در آموزش و پرورش گردد.
همچنین در پایان، تجمع روز جهانی معلم به حاکمیت و مسئولان حراستی آموزش و پرورش این هشدار را داد که فرهنگیان با «صبر» و «پیگیری» سخت کوشانه به دنبال تحقق خواسته های صنفی خود بوده، هستند و خواهند بود، و تهدیدات حاکمیت اثر چندانی در سست کردن اراده آن دسته از «فرهنگیان پیگیر» نخواهد گذاشت.
به امید پیگیری
به امید تغییر
به امید آموزش و پرورشی نوین
با احترام
محمّد خاکساری
مدیر مسئول و صاحب امتیاز هفته نامه قلم معلّم
و یکی از موسسین کانون صنفی معلمان
۱۴ مهر ماه ۱۳۹۶
۱۳۹۶ مهر ۱۲, چهارشنبه
"حق گرفتنی است نه دادنی'
موضوع: «حق گرفتنی است نه دادنی»
سلام همکاران فرهنگی، در جامعه ای که «حقوق انسان» به او «داده» نمی شود، در آن اهل و دیار به راستی که «حق گرفتنی است نه دادنی». از زمان قبل از انقلاب تجربه داشتم معمولا حاکمیت حقی را به مردم نمی داد، مگر اینکه «تجمع یا اعتصاب» انجام می گرفت. مبارزان سیاسی «تجمعات و اعتصابات» را پیگیری کردند تا در سال ۵۷ زندانیان سیاسی آزاد شدند.
در دانشگاه هرگاه دانشجویان اعتصاب می کردند «حاکمیت امتیاز» می داد، این تجربه تاریخی است. صد اندوه که حاکمیت های «خودکامه» هیچ امتیازی نمی دهند مگر اینکه مردم شان «اعتراض» کنند. همکاران اگر می خواهند گشایشی در معیشت آنها انجام گیرد، در «تجمعات اعتراضی» شرکت فعال داشته باشند وگرنه طبق گفته نوبخت، در سال ۹۷ فقط ده در صد حقوق کارکنان دولت افزایش می یابد و دیگر هیچ افزایشی در حقوق ماهانه صورت نمی گیرد.
به امید تغییر
محمّد خاکساری
مدیر مسئول و صاحب امتیاز هفته نامه قلم معلّم
۱۲ مهر ماه ۱۳۹۶
۱۳۹۶ مهر ۱۱, سهشنبه
"بازنشستگان استوار و پایدار در تلاش برای دستیابی به خواسته های صنفی'
"از پا باز«ننشستگی» بازنشستگان استوار و پایدار، در تلاش برای دستیابی به خواسته های صنفی"
سلام همکاران فرهنگی،
بازنشستگان بعد از تجمعات
۶ مهر
۱۴ آذر
۲۸ دی
۳ اسفند
۲۲ اسفند
و ۳۱ مرداد،
همچنان خستگی ناپذیر از پا باز«ننشسته»اند و قرار است ۱۳ مهر ماه همراه شاغلان در تهران و البرز، راس ساعت ۱۰ صبح، روبروی سازمان برنامه و بودجه و در شهرستان ها، روبروی ادارات آموزش و پرورش، به مناسبت روز جهانی معلم (۶ اکتبر) تجمع کنند و خود از حق خود حمایت کنند.
باید به اراده بازنشستگان درود فرستاد. به راستی حق گفتند که دود از کنده بلند می شود! چنانچه شیوه ای که بازنشستگان برای دستیابی و دفاع از خواسته ها صنفی خود در پیش گرفته اند را شاغلان هم به صورت متحد و نترس اجرا کنند، خواهیم دید که همه به خواسته های صنفی خود خواهند رسید.
بازنشستگان تجربه گرانسنگ دارند و به «وعده های تو خالی» و بدون اجرای مسئولان کشوری و لشکری گوش فرا نمی دهند. چراکه بازنشستگان از بازی های سیاسی آقایان به خوبی آگاه هستند.
همچنین بازنشستگان تجمعات خود را به گونه ای مدیریت می کنند که مورد سو استفاده جناح های سیاسی قرار نگیرند. ایشان افرادی را که بخواهند به نام خواسته های صنفی «پلی برای رسیدن به قدرت سیاسی و مدرسه غیر انتفاعی و مجتمع سازی» درست کنند را شناسایی و از جمع خود دور می کنند. بازنشستگان کسانی را که بخواهند از پشت پرده با مسئولان "زد و بند" کنند و سودای نمایندگی مجلس و وزارت در سر دارند را قهرمان و قافله سالار خود نمی پندارند و احترام به «خرد جمعی» در مکانیزم تصمیم سازی آنها حاکم است.
این مو در آسیاب سفید نکرده گان، به صرف اینکه همکاری به زندان رفته است، "بی تامل" و "احساسی" و "گوش بسته" و "چشم بسته"، دنبال آن شخص نمی روند. برای همین کمتر شاهد "قهرمان بازی" و "قهرمان پروری" در تجمعات بازنشستگان بوده و هستیم.
به امید تغییر
و به امید آموزش و پرورشی کیفی
و در تلاش برای دستیابی به خواسته های صنفی
با احترام،
محمد خاکساری
مدیر مسئول و صاحب امتیاز قلم معلم
11 مهرماه 96
۱۳۹۶ شهریور ۲۱, سهشنبه
"تعداد اعضای هیات مدیره برای یک تشکل"
موضوع: تعداد اعضای هیات مدیره برای یک تشکل صنفی 👉👉
با سلام به همکاران فرهنگی، یکی از مسائلی که در روند تصمیم سازی در تشکل های صنفی نقش مهمی ایفا می کند، موضوع«تعداد اعضای هیات مدیره» است . در روند کارمدیریت «کیفیت و کمیت» باید مناسب و هماهنگ باشند.مطابق قانون تشکل های غیر دولتی وزارت کشور، نباید تعداد اعضای هیات مدیره یک تشکل صنفی از 7 نفر کمتر باشد. از طرف دیگر همچنین تعداد اعضای هیات مدیره نباید زوج باشد. دلیل و بنیان عقلی و فلسفی این دو موضوع بر می گردد به کیفی سازی جهت گیری ها و رای گیری های آینده و پیش روی آن تشکل صنفی. به این معنی که اگر تعداد اعضای هیئت مدیره کانون ها و تشکل های صنفی کمتر از ۷ نفر باشد، اصل «تنوع آراء» کم رنگ و خدشه دار می گردد. همچنین اگر تعداد اعضا، عددی «زوج» باشد، عدد نام برده تقسیم پذیر بر ۲ بوده و در مواردی آراءمساوی می گردد و در چنین شرایطی تصمیم سازی ها در چنین هیات مدیره زوجی ای به بن بست بر می خورد.یادم هست در زمانی که هیات موسس کانون صنفی معلمان می خواست از وزرات کشور مجوز بگیرد. تعداداعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان را 15 نفر مشخص کرده بودیم اما مسئول وزارت کشور اصرار داشت که اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان 7 نفر باشند. اما خوشبختانه اعضاء هیات موسس کانون زیر بار نرفتند.علت آن هم این بود که در جلسات هیات موسس، با اعضاء موسس بر روی موضوع «تعداد اعضای هیات مدیره»، بارها بحث وگفتگو کرده بودیم. به چند دلیل مهم که در پی به آن اشاره می کنم، در هیات موسس کانون صنفی معلمان، تعداد اعضاء هیات مدیره را «پانزده (۱۵) نفر» انتخاب کردیم: یکی اینکه در کشور های توسعه نیافته حاکمیت تلاش می کند در تشکل های صنفی نفوذ کند و اگر تعداد هیات مدیره 7 نفر باشد کافی است 3 یا 4 نفر از اعضاء هیات مدیره را بخرد یا اصلا طرفداران خودش را در هیات مدیره بفرستد و به راحتی هیات مدیره کانون صنفی را از اکثریت بیندازد.
دلیل دوم اینکه چون کانون صنفی معلمان دراساسنامه «تشکلی کشوری» بود، تلاش بر این بود که حداقل 15 نفر هیات مدیره داشته باشد تا با داشتن اعضاء بیشتر بتواند طیف گسترده تری از افکار و اندیشه های معلمان ازشهرها و شهرستان های مختلف کشور را درپیش زمینه تصمیم سازی های خود داشته باشد. دلیل سوم اینکه در یک هیات مدیره هفت (۷) نفره، احتمال اینکه 3 تا 4 نفر ازاعضاء هیات مدیره کانون از طرف نیروی های امنیتی و حراستی وزارت خانه تهدید شوند و به راحتی تصمیمات بنیادین یک کانون صنفی را بنا به میل ایشان تغییر دهند و به طور کل تشکل صنفی را از اهداف خود دور کنند، بسیار بیشتر بود. در چنین شرایط اسفناکی، کانون صنفی معلمان تبدیل به یک تشکل فرمایشی خواهد شد.همکاران گرامی، «اهمیت کمی و کیفی» احترام به موارد فوق را از نزدیک طی ۱۷ سال فعالیت صنفی خود در شورای هماهنگی تشکل صنفی فرهنگیان ایران مشاهده کردم. اما متاسفانه در جلسه اخیر شورای هماهنگی فرهنگیان در ایران در مورخه 11 شهریور 96در بجنورد، آقایان در مصوبه غیرقانونی،غیر اساسنامه ای و غیر منصفانه خود، تعداد اعضاء شورای مرکزی را از 15 نفر به 7 نفر تقلیل دادند. لذا با توجه اینکه کشور ما ایران ۳1 استان دارد و نیز شورای هماهنگی فرهنگیان ایران حدود ۳۲ تشکل عضو دارد، تقلیل دادن خودسرانه «تعداد اعضاء هیئت مدیره» ازپانزده (۱۵) نفر به هفت (۷) نفر، در «برگیرندگی» وجهان شمولی جامعه معلمان ایران را از هیات مدیره با تخلف شروع به کار نموده کنونی،سلب کرده است. به امید تغییر و به امید اینکه فرهنگیان ایران پیش از اینکه انتظار برآورده شدن حقوق خود از حاکمیت و مسئولان راداشته باشند، با حضور و پیگیری و سوال زنی های پیگیرشان، پیش از هر چیز و بیش از هر چیز، کانون های صنفی، سندیکایی و تشکل های صنفی فرهنگیان شهر و استان و کشور خود را کنترل نمایند.
به امید آن روز
محمد خاکساری
بازرس سابق شورای مرکزی تشکل های صنفی فرهنگیان
21 شهریور 96
۱۳۹۶ شهریور ۱۸, شنبه
ماده 12و 13 اساسنامه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
پیام های فعالان صنفی فرهنگیان ایران:
سلام همکاران:
ماده 12 و 13 اساسنامه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
طبق این دو ماده مصوبات جلسه شورای هماهنگی در 11شهریور 96 در بجنورد خراسان شمالی معتبر نیست
لطفا همکاران نظرات خود را در این مورد بدهند.
ماده 12
مجمع عمومی فوق العاده با رعایت تشریفات (ارسال دعوتنامه ) با شرایط زیر تشکیل خواهد شد:
با درخواست شورای مرکزی یا بازرس(بازرسان)
با درخواست یک سوم از اعضاء پنج تشکل عضو
تبصره 1 : دعوت برای مجمع عمومی فوق العاده کتبی بوده و حداقل تا دو هفته قبل از تشکیل آن به اطلاع اعضاء خواهد رسید .
تبصره 2 : مجمع عمومی فوق العاده جهت رسمیت همان شرایط مجمع عمومی عادی را خواهد داشت .
تبصره 3 : تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده با حداقل دو سوم آرای موافق از تعداد حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.
ماده 13
وظایف مجمع عمومی فوق العاده :
تصویب تغییرات در مفاد اساسنامه
بررسی و تصویب انحلال شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران
عزل عضو یا اعضای شورای مرکزی
تبصره : عزل شورای مرکزی باید با اطلاع و موافقت وزارت کشور در دستور کار مجمع قرار گیرد.
محمد خاکساری
بازرس سابق شورای مرکزی تشکل های صنفی فرهنگیان
18شهریور 96
۱۳۹۶ شهریور ۱۷, جمعه
"اشکالات حقوقی بر مصوبات جلسه 11شهریور شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان بجنورد"
محمد خاکساری:
سلام همکاران:
"اشکالات حقوقی بر مصوبات جلسه 11شهریور شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان در بجنورد"👉👉
در تاریخ 16شهریور 96گزارش جلسه
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در یکی از گروه های تلگرام فرهنگیان منتشر شد. اشکالات حقوقی طبق اساسنامه شورای هماهنگی بر مصوبات این جلسه وارد است. اینجانب به عنوان بازرس سابق شورای مرکزی که مدت 10سال بازرس شورای مرکزی شورای هماهنگی فرهنگیان بوده ام
اشکالات زیر را طبق اساسنامه شورای هماهنگی فرهنگیان بر مصوبات جلسه 11 شهریور شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در بجنورد وارد
می دانم. بنده بارها اساسنامه خدمت اعضای شورای مرکزی ارسال کرده ام. از دلسوزان و پیش کسوتان شورای هماهنگی تقاضا دارم اساسنامه را به دقت بخوانند. و با حقوق دانایان که در امر نهاد های غیر دولتی تخصص دارند. مشورت کنند.
اشکالات وارده
1-طبق ماده 13
اساسنامه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان تغییرات در اساسنامه و هیات مدیره در جلسه مجمع عمومی فوق العاده انجام می شود. نه جلسه مجمع عمومی عادی, در تبصره 3 ماده 12 تاکید شده است تشکیل مجمع عمومی فوق العاده که تغییرات اساسنامه شورای هماهنگی انجام می گیرد با احتساب دو سوم اعضا رسمیت دارد جلسه 11شهریور 96 شورای هماهنگی حدنصاب لازم را برای مجمع فوق العاده شورای هماهنگی نداشته است.
2- طبق بیانیه های قبل شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران اعضای شورای هماهنگی 32عضو دارد
برای رسمیت جلسه مجمع عمومی عادی در جلسه اول نیاز نصف بعلاوه یک یعنی
شرکت 17تشکل عضو شورای هماهنگی تشکل های های صنفی فرهنگیان صنفی فرهنگیان ایران لازم است. با توجه به گزارش جلسه 11شهریور 96 شورای هماهنگی و اعضای کار گروه ها حدود 14تشکل صنفی فرهنگیان در جلسه 11شهریور بجنورد شرکت کرده اند به همین دلیل جلسه رسمیت نداشته است,. اگر دو تشکل مریوان وسقز که شعبه انجمن صنفی فرهنگیان کردستان هستند, از آن کسر کنیم به 12،تشکل می رسد چون خود هیات مدیره اصلی انجمن صنفی کردستان که در سنندج است. در این جلسه غایب بوده اند.
3- طبق تبصره یک ماده 12اساسنامه شوای هماهنگی, ریاست شورای مرکزی که کانون معلمان همدان بوده است بایستی دو هفته قبل
تلفنی یا کتبی به تمام اعضای شورای هماهنگی اطلاع رسانی می کرده است. از9 اعضای شورای مرکزی شورای هماهنگی
1-شیراز
2-کردستان(سنندج)
-3یزد
-4کرمانشاه
یعنی 4 عضو اصلی شورای مرکزی درآن در جلسه بجنورد غایب بوده اند.
در پیام قبل خدمت همکاران عرض کردم
که تشکیل جلسه 11شهریور بجنورد یک قدم به جلو برای شورای هماهنگی فرهنگیان بوده است. اگر قرار است تغییرات در اساسنامه انجام گیرد. طبق اساسنامه انجام گیرد.
تذکر :👉👉
برای مطالعه اساسنامه و آیین نامه اجرایی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان می توانید به وبلاگ زیر مراجعه کنید
وبلاگ تاریخچه تشکل های صنفی فرهنگیان
tts902.blogsky. com
بازرس سابق شورای مرکزی
تشکل های صنفی فرهنگیان
محمد خاکساری
17شهریور 96