۱۳۹۷ اردیبهشت ۳۰, یکشنبه
روحیه کار جمعی در تشکل صنفی
"روحیه کار جمعی در تشکل صنفی "
✏✏✏✏✏✏✏✏
برای داشتن روحیه کار جمعی، اولین آنها وجود مهارتهای مدنی توسعهیافته در درون تشکل صنفی است. تشکل صنفی اعضای تشکل خود را به "اختیار و داوطلبانه "و بدون اجبار، به کار گیرند.، روحیه کار جمعی گسترش دهند.
دومین شرط، وجود ساز و کارهای دمکراتیک در ساختار تشکیلاتی تشکل صنفی است. منظور از این ساز و کارها، ایجاد امکان مشارکت تمامی اعضای تشکل صنفی است . تصمیات دمکراتیک در شکلگیری تشکل صنفی و تصمیمگیری در این حوزه تشکیلاتی تشکل صنفی است.
در صورتی که نهادهای تشکل صنفی بر اساس" اندیشه و مشارکت" اکثریت اعضای تشکل صنفی اداره نشود یا در صورتی که ساختارهای اجتماعی تشکل صنفی نتوانند احساس "عدالت و برابری" را در بین اعضای تشکل شکل دهد.اعضای صنفی در چنین ساختاری نگرش، انگیزش و تمایل کافی برای "کار جمعی" را نخواهند داشت.
سومین عامل برای تقویت فرهنگ کار جمعی، بالا بودن "سرمایه اجتماعی "در تشکل است. یکی از مهمترین سرمایه اجتماعی را در تشکل صنفی می توان " اعتماد" به عملکرد تشکل صنفی نام برد.
هر مقدار که اعتماد در تشکل صنفی ضعیف تر شود و هر مقدار که میزانی اعتماد به تشکل صنفی تقلیل یابد، به همین مقدار نیز روحیه کار جمعی کم می شود.
"اعتماد"حلقه ای است که تشکل صنفی را به هم پیوند می دهد و اتحاد صنفی را افزایش می دهد
لازمه کارجمعی در تشکل صنفی این است که اعضای همدیگر را قبول داشته باشند. در فضای
"بی اعتمادی "مشکل است بتوان کار جمعی انجام داد.
موارد فوق می تواتد کار جمعی
را تقویت کند.
به امید تغییر
محمد خاکساری
یکی از موسسین کانون صنفی معلمان
30 اردیبهشت
97
Khaksari902@gmail.com
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر